Na nemeckom trhu sa opäť zostruje konkurenčný cenový zápas automobiliek

NETKY.SK • 6 Október 2015, 11:55 • 2 min
Na nemeckom trhu sa opäť zostruje konkurenčný cenový zápas automobiliek

DUISBURG/STUTTGART - Cenový zápas sa na nemeckom automobilovom trhu znovu zostruje. Informovala o tom DPA s odvolaním sa na najnovšiu štúdiu Ústavu CAR Univerzity Duisburg-Essen zverejnenú dnes. Jej autori poukazujú na zvýšené zľavy obchodníkov s motorovými vozidlami a rast podielu výrobcov a majiteľov autopredajní, ktorí sami registrujú vozidlá na dopravných úradoch.

slovakia

left justify in out

V septembri na nich prihlásili takmer 32 % nových vozidiel. Podiel súkromných osôb na registrácii dosiahol len 31 %. Pri taktickom prihlasovaní áut ide výrobcami a obchodníkmi o to, aby prechodne registrované, alebo krátkodobo jazdené autá potom ponúkli zákazníkom s výraznou zľavou. Poradenská spoločnosť EY uviedla, že počet účelovo registrovaných vozidiel sa v januári až v auguste medziročne zvýšil o 14,2 %, kým počet nových áut zaradených do premávky v rovnakom období vzrástol o 6,2 %.

 

Nemecký expert na automobilový sektor Ferdinand Dudenhöffer očakáva, že sa dieselové modely Volkswagenu po škandále s falšovanými výsledkami výfukových plynov budú onedlho ponúkať s vysokými zľavami. Ďalším faktorom, ktorý zostruje cenový konkurenčný zápas je, že dochádza k oslabovaniu konjunktúry. Dudenhöffer tvrdí, že výrobcovia budú musieť rátať so znížením ziskovej marže.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona