Na nelegálnej párty sa otrávilo 25 ľudí

NETKY.SK • 31 August 2020, 13:42 • 2 min
Na nelegálnej párty sa otrávilo 25 ľudí

OSLO - Na nelegálnej rave párty v Nórsku sa otrávilo oxidom uhoľnatým z prenosných generátorov 25 ľudí.

slovakia

left justify in out

V kritickom stave hospitalizovali piatich ľudí, z toho sú dvaja policajti, ktorí zasahovali na mieste ako prví. V súčasnosti nie sú v ohrození života. Dvoch pacientov v pondelok už prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti.

 

Ľudia boli v bezvedomí
Na párty, ktorá sa konala v bunkri, sa zišlo približne 200 ľudí vo veku od 20 do 40 rokov. Dieselové generátory využili na energiu pre svetlá a zvukový systém.

 

Polícia odhalila podujatie v nedeľu ráno, keď stretla v parku skupinu "zmätených mladých ľudí". Záchranári našli v bunkri sedem ľudí v bezvedomí. V prípade zatiaľ nikoho neobvinili.

 

 

Párty sa začala v sobotu v noci a informovali o nej v uzavretých skupinách na sociálnych sieťach. Spoločnosť, ktorá vlastní bunker, označila prípad ako "vážne vlámanie" a dodala, že za incident nenesie žiadnu zodpovednosť.

 

Vstup do priestorov v minulosti chránil vystužený betón. Nový majiteľ ho však odstránil a nahradil ho drevenými doskami.


Organizátori uviedli, že generátory sa nachádzali v miestnosti s vetraním, čo však polícia ani hasiči nepotvrdili.

 

Niekoľko účastníkov párty vyhlásilo, že museli často chodiť von, aby sa nadýchali čerstvého vzduchu.

Oxid uhoľnatý je bezfarebný plyn bez zápachu a vzniká pri spaľovaní palív na báze uhlíka, vrátane plynu, ropy, dreva a uhlia.

 

Vystavenie plynu môže spôsobiť bolesti hlavy, závraty, nevoľnosť, problémy s dýchaním, podráždenie nosa, očí a hrdla a v niektorých prípadoch sa môže skončiť aj smrťou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies