Na nedokončenej Maracane zabávali fanúšikov Ronaldo a Bebeto

NETKY.SK • 28 Apríl 2013, 15:00 • 2 min
Na nedokončenej Maracane zabávali fanúšikov Ronaldo a Bebeto

RIO DE JANEIRO - V sobotu 27. júla po dva a pol roku znova slúžila svojmu účelu juhoamerická futbalová katedrála - Maracana. Na svetoznámom štadióne v Riu de Janeiro sa uskutočnil exhibičný zápas napriek tomu, že "stánok" ešte neprešiel úplnou rekonštrukciou.

slovakia

left justify in out

Na Maracane pokračujú stavebné práce v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Brazílii. Pre fanúšikov otvorili v sobotu len dva vchody, na mnohých miestach chýbali sedadlá a okolie štadióna pripomínalo stavenisko. V dueli nastúpili proti sebe výbery dvoch bývalých reprezentantov Ronalda a Bebeta. V stretnutí si zahrali aj stavbári, ktorí sa podieľali na premene štadióna. Ešte pred budúcoročným svetovým šampionátom sa v Brazílii uskutoční aj Pohár konfederácií FIFA 2013 (15. - 30. júna).

"Brazília sa ukáže svetu v parádnom svetle. Mnohí neverili, že stihneme všetko dokončiť včas a usporiadať plnohodnotné podujatie. MS i Pohár konfederácií FIFA však budú výnimočné," vyhlásil počas polčasovej prestávky v benefičnom zápase jeden z najlepších kanonierov nedávnej minulosti Ronaldo. "Stíhame všetko na poslednú chvíľu, ale ihrisko je vynikajúce a štadión nádherný. Skutočne som si to dnes užil," doplnil po exhibícii dvojnásobný majster sveta, ktorý je tiež člen organizačnej komisie MS 2014. Zo šiestich štadiónov, na ktorých sa uskutoční PK FIFA 2013 len dva dokončili v stanovenom termíne, teda ešte v závere minulého roka. Plne funkčné sú dejiská vo Fortaleze a Belo Horizonte. 

Stará Maracana bola držiteľkou svetového rekordu v návšteve futbalového zápasu, veľké brazílske sklamanie vo finále svetového šampionátu 1950 s Uruguajom na ňom prežívalo 199 000 - 205 000 divákov. Po rekonštrukcii bude kapacita "iba" 80-tisíc miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies