Na návštevu Iránu prišla šéfka talianskej diplomacie

NETKY.SK • 21 December 2013, 19:00 • 2 min
Na návštevu Iránu prišla šéfka talianskej diplomacie

TEHERÁN - Šéf talianskeho rezortu zahraničných vecí naposledy prišiel do Iránu pred desiatimi rokmi.

slovakia

left justify in out

Talianska ministerka zahraničných vecí Emma Bonino v sobotu pricestovala do iránskej metropoly Teherán, kde bude v nedeľu rokovať so svojim rezortným kolegom a následne i s prezidentom Hassanom Rúhaním. Ide o výnimočnú návštevu jedného zo šéfov diplomacie západných krajín. Tie majú dlhé roky napäté vzťahy s islamskou republikou pre jeho sporný jadrový program. Dokazuje to aj fakt, že šéf talianskeho rezortu zahraničných vecí naposledy prišiel do Iránu pred desiatimi rokmi. Boninová zavítala do krajiny mesiac po dosiahnutí prelomovej dohody medzi Teheránom a západnými mocnosťami.

Sedem rokov trvajúce rokovania o spornom iránskom jadrovom programe priniesli dohodu až koncom novembra, keď sa Teherán so svetovými mocnosťami dohodol na obmedzení svojich jadrových aktivít výmenou za zmiernenie sankcií. Izrael je proti ústupkom voči Teheránu a tvrdí, že Irán len získa výhody, no neprestane pracovať na vývoji jadrovej zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies