Na návštevu do Paríža príde nový grécky minister financií

NETKY.SK • 1 Február 2015, 12:21 • 2 min
Na návštevu do Paríža príde nový grécky minister financií

PARÍŽ - Francúzska vláda v sobotu informovala o nedeľňajšom príchode nového gréckeho ministra financií Giánisa Varoufákisa do Paríža, kde sa stretne so svojim rezortným kolegom Michelom Sapinom.

slovakia

left justify in out

Následne sa zastaví aj v Taliansku, pričom cieľom je upevniť vzťahy s ľavicovými vládami v oboch krajinách. Varoufákis nevynechá ani Britániu, kde sa budúci týždeň stretne s ministrom financií Georgeom Osbornom. V jeho cestovnom pláne však chýba Nemecko, ktoré sa k plánom novej vlády v Aténach stavia rázne kriticky.

 

Varoufákis ešte po piatkovom stretnutí so svojim holandským rezortným kolegom Jeroenom Dijsselbloemom uviedol, že Atény nebudú spolupracovať s misiou Medzinárodného menového fondu a EÚ a nemajú záujem o predĺženie vo februári končiacej platnosti súčasnej úverovej dohody. Zahraničná finančná pomoc v celkovej hodnote takmer štvrť bilióna eur pritom pred takmer piatimi rokmi zachránila Grékov pred bankrotom a vynúteným odchodom z eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona