Na návšteve v Habakukoch

NETKY.SK • 22 August 2015, 14:00 • 2 min
Na návšteve v Habakukoch

BRATISLAVA - Nechceli by ste aspoň na chvíľu odísť z reality a vstúpiť do rozprávkovej dedinky, v ktorej zaručene omladnete a srdce vašich detí pookreje? Habakuky Donovaly je netradičná dedinka, v ktorej fantázia a hravosť číha na každom rohu.

slovakia

left justify in out

Habakuky tvoria domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinový zámok s jazierkom, amfiteáter s kapacitou cca 200 osôb či obchodný dom. Okrem spomenutých nájdete v areáli ďalšie čarovné domčeky rôznych tvarov a mien.

 

Laktibrada, Popolvár, Zlatá Priadka a ďalší hrdinovia ľudových príbehov sa postarajú o autentický zážitok pre celú rodinu v dedinke, ako vystrihnutej z obalu detských knižiek a predstáv. Už len čakáte, kedy sa spoza Škrupinového zámku vynorí sám rozprávkar Dobšinský so zápisníkom v ruke. Fantázia a hravosť číha na každom rohu. Či už je to originálna rozprávková architektúra, interaktívne divadelné predstavenia, aleboukážky ľudových remesiel-o program je postarané.

 

Čaro chalúpok dotvárajú okrem rozprávkových predstavení aj zaujímavé expozície a ukážky tradičných i netradičných remesiel. Na priľahlej lúke nájdu deti zvieratká, preliezačky a hojdačky a v letnom období si môžete posedieť a občerstviť sa v krytom altánku s ohniskom. V rozprávkovom svete sa platí iba rozprávkovou menou – zlatými a striebornými Habakukmi, ktoré si môžete odniesť ako originálny suvenír.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies