Na Nasťu sme hrdí, reagoval prezident Kiska aj Marek Hamšík! Dojatá Kuzminová poďakovala na diaľku všetkým priaznivcom na Slovensku

NETKY.SK • 12 Február 2018, 13:07 • 2 min
Na Nasťu sme hrdí, reagoval prezident Kiska aj Marek Hamšík! Dojatá Kuzminová poďakovala na diaľku všetkým priaznivcom na Slovensku

Bratislava - Prinášame vám bezprostredné reakcie na striebornú medailu slovenskej biatlonistky Anastasie Kuminovej na ZOH 2018 v Pjongčangu v stíhacích pretekoch žien na 10 km.

slovakia

left justify in out

Anastasia Kuzminová: "Veľmi sa teším a všetkým ďakujem. Na olympiádu som išla preto, aby som obhájila zlato zo šprintu, napokon som obhájila striebro zo stíhačky z Vancouveru. Z dnešného výkonu sa veľmi teším. Ďakujem, že ste mi naďalej verili a neprestali ste ma mať radi. Dnes to bolo pre vás, ďakujem. Lyže som mala výborné, dalo sa s Laurou bojovať, no tam som asi urobila chybu, keď som ju predbehla; bola som možno premotivovaná, nemuseli tam byť tie dve trestné kolá. Chcela som mať zlato na dosah, na dnešok to však asi niekde hore bolo takto naplánované. Som veľmi vďačná za dnešný výsledok, stále si myslím, že sa mi to sníva. Dala som do toho všetko a dúfam, že som vás potešila. Moji drahí, rodina, priatelia, všetci, ktorí ste mi verili a držali palce, som neuveriteľne vďačná. Držte nám palce aj naďalej, budeme sa pre vás snažiť. Pozdravujem na Slovensko." 

 

Andrej Kiska (prezident SR): "Slovensko má na olympiáde prvú medailu! Nasťa Kuzminová dnes predviedla famózny výkon a v stíhacích pretekoch sa prebojovala na druhé miesto. Bola to úžasná jazda. Veľká dráma. Miestami som radšej zatvoril oči, otočil som sa a veľmi som držal palce. Nasťa, bola si skvelá. Dala si všetkým najavo, že tvoje odhodlanie priniesť medailu len tak niečo nezlomí. Sme na teba hrdí!" 

 

Fantastická Kuzminová to aj napriek nevydarenej streľbe dokázala! Slovensko získalo prvú medailu

 

Tomáš Fusko (prezident Slovenského zväzu biatlonu): "Je to neopísateľné. Nasti to veľmi prajem, celý čas som jej držal palce a prežíval som to s ňou. Neskutočne sa do toho pustila, žiadna taktika, išla od začiatku naplno a zmazala manko. Na strelnici to potom bola lotéria. Vietor bol nepríjemný, točil sa a menil rýchlosť. Laura to zvládla obdivuhodne, Nasťa ležky tiež a potom to bola otázka stojok. Nasťa má najlepšiu bežeckú formu na olympiáde, pripravila sa úplne stopercentne. Je to pre nás ohromná radosť. Snažíme sa skoncentrovať, o chvíľu nás čakajú muži, radosť si odložíme na večer."

 

Richard Lintner (prezident spoločnosti Pro-Hokej) : "Teším sa z tohto úspechu. Ja tvrdím, že šport je vždy spravodlivý. Len treba byť trpezlivý. Ukázalo sa, že po malom zaváhaní v šprinte sa oplatilo ďalej bojovať. Nasťa nám to ukázala a motivovala aj ostatných športovcov a ľudí, ktorý jej fandia. Podala skvelý výkon."

 

Marek Hamšík (futbalový reprezentant): "Nasťa, paráda, fantázia! Gratulujem ti k striebru! Bola si fantastická, bol to famózny výkon! Myslím si, že si na olympiáde ešte nepovedala posledné slovo. Držím palce v ďalších pretekoch."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona