Na nasledujúcu schôdzu OPCW Rusko prinesie účastníkov provokácie v Sýrii

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 17:51 • 2 min
Na nasledujúcu schôdzu OPCW Rusko prinesie účastníkov provokácie v Sýrii

HAAGA - Stály zástupca Ruskej federácie v organizácii Alexander Shulgin objasnil, že má na mysli provokácie v meste Dúmá a Chan-Šejchun. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko privedie na ďalšie stretnutie Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) tých, ktorí sa zúčastnili pri provokácií v Sýrii. O tom vyhlásil v pondelok stály predstaviteľ Ruskej federácie v OPCW Alexander Shulgin na tlačovej konferencii po zasadnutí Výkonnej rady organizácie o situácii v Sýrskej Arabskej Republiky. 
     

"Varovali sme ich, že nabudúce, keď zasa budú chcieť diskutovať o sýrskej téme, prinesieme tu do Haagu tých ľudí, ktorí sa zúčastnili pri natáčaní záberov "Bielych prilieb". Ktorí dobrovoľne alebo nevedomky boli spoluvinníkmi v grandióznych provokáciach, či už v sýrskej Dúme, alebo v Chan-Šejchune," povedal Shulgin.
     

Počas zasadnutia výkonnej rady OPCW, Shulgin uviedol, že ruskí špecialisti vykonávajúci overenie správ o používaní chemických zbraní v meste Dúmá, našli účastníkov videozáznamov, predložených ako dôkaz údajného chemického útoku.

 

"Oni sami ukázali zábery so svojou účasťou na natočenom produkčnom videu. Obaja účastníci majú zdravotnícke vzdelanie a pracujú v ambulancii mesta Dúmá," vysvetlil on. 
     

"Počas nášho prejavu sme distribuovali príslušné vizuálne materiály, ktoré demonštrovali charakter inscenovanej udalosti v meste Dúmá 7. apríla. S dôkazmi v rukách bolo ukázané, akým spôsobom "Biele helmy", táto pseudohumanitára mimovládna organizácia, odpracuje peniaze prijaté od západných sponzorov, predovšetkým zo Spojených štátov a Veľkej Británie, s cieľom zabezpečiť rôzne druhy provokácií," povedal Shulgin .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies