Na následky eboly zomrelo už 3879 ľudí

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:16 • 2 min
Na následky eboly zomrelo už 3879 ľudí

ŽENEVA - Epidémiu eboly v západnej Afrike sa ani naďalej nedarí zastaviť. Podľa dnešnej informácie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) zomrelo do 5. októbra na následky infekčného ochorenia 3879 ľudí, čo predstavuje takmer polovicu z doteraz registrovaných 8033 potvrdených alebo pravdepodobných prípadov ochorenia.

slovakia

left justify in out

Najviac obetí si ochorenie vyžiadalo v Libérii (2210), Siere Leone (879) a Guinei. Ochorenie si však vyžiadalo obete aj v radoch misie Organizácie Spojených národov, v Nigérii, Senegale a registrovali ho aj v Konžskej demokratickej republike a Pobreží Slonoviny.

 

Aj keď sa v ostatnom období zdalo, že v Libérii i ďalších krajinách regiónu má počet nových infekcií klesajúcu tendenciu, v Libérii tieto informácie podľa WHO nezodpovedajú realite a sú skôr dôsledkom neschopnosti preťaženého zdravotníckeho aparátu registrovať všetky ochorenia.

 

V americkom Dallase dnes skonal prvý pacient, ktorému tam diagnostikovali ebolu po prílete z Libérie.

 

Druhému z nakazených v USA, spolupracovníkovi-kameramanovi NBC, ktorý je hospitalizovaný na špecializovanom pracovisku v Omahe, aplikujú v rámci terapie aj krv lekára Kenta Brantleyho, ktorý nedávno prežil rovnakú infekciu.

 

V Španielsku leží na jednotke intenzívnej starostlivosti izolovaného oddelenia zdravotná sestra, ktorá sa infikovala pri starostlivosti o jedného z dvoch medzičasom zosnulých krajanov infikovaných pri misionárskej činnosti na čiernom kontinente.

 

Odborníci upozorňujú, že aj keď nákaza tejto zdravotníčky mohla byť dôsledkom porušenia alebo laxného prístupu k bezpečnostným predpisom, nepôjde zrejme o posledný prípad eboly na starom kontinente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies