Na následky cholery zomrelo v Afrike už 550 ľudí

NETKY.SK • 10 Február 2016, 08:50 • 2 min
Na následky cholery zomrelo v Afrike už 550 ľudí

NAIROBI - Už 550 obetí si do konca januára vyžiadala epidémia cholery, ktorá sa šíri na juhu a východe Afriky. Vyplýva to zo správy, ktorú dnes zverejnil Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí.

slovakia

left justify in out

Podľa správy na choleru ochorelo od vlaňajška doteraz celkovo 42.000 ľudí, a to v Etiópii, Južnom Sudáne, Keni, Malawi, Mozambiku, Tanzánii, Ugande a Zimbabwe.

 

Osobitne komplikovaná je situácia v Tanzánii, kde sa cholera od mája 2015 rozšírila už do 21 z 30 správnych jednotiek.

Zdravotníci tiež upozorňujú, že epidémia sa v regióne neustále znova objavuje, aj keď sa epidémiu dočasne podarí zlikvidovať, navyše zasiahla geograficky značné územie.

 

Ochorenie sprevádza obvykle vracanie a silné hnačky spôsobujúce dehydratáciu organizmu. Masívna strata tekutín v organizme môže v niektorých prípadoch viesť k úmrtiu už v priebehu niekoľkých hodín.

 

Mimoriadny význam má v boji s cholerou osveta, dodržiavanie hygienických predpisov a dezinfekcia. Ochorenie bakteriálneho pôvodu sa nezriedka šíri infikovanou vodou či potravinami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies