Na námestí vo Zvolene "pristála" nad ránom stíhačka

NETKY.SK • 5 August 2015, 09:53 • 2 min
Na námestí vo Zvolene "pristála" nad ránom stíhačka

ZVOLEN - Stíhačka MiG 21 "zaparkovaná" uprostred Námestia SNP prekvapila dnes ráno Zvolenčanov. Do centra mesta ju v noci presunuli organizátori Medzinárodných leteckých dní SIAF 2015, ktoré sa uskutočnia v dňoch 29. a 30. augusta na neďalekom letisku Sliač.

slovakia

left justify in out

Stíhačka ako pútač pre letecké dni bola už v minulosti privezená pred nákupné centrum v Banskej Bystrici, teraz sa organizátori rozhodli osadiť ju na Námestí SNP vo Zvolene.

 

Ako pre TASR uviedol Marián Lučaj z referátu kultúry na Mestskom úrade vo Zvolene, lietadlo nebude slúžiť len ako atrakcia a zároveň pozvánka na nadchádzajúce letecké dni, ale bude aj súčasťou podujatia Zvolenské hudobné povstanie, ktoré sa na zvolenskom námestí uskutoční 29. augusta. Okrem domácich kapiel vystúpia aj skupiny Polemic a Gladiátor. Dva dni pred tým bude navyše pri stíhačke aj výstava leteckých modelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona