Na náletoch proti IS sa zúčastnila prvá pilotka bojovej stíhačky zo SAE

NETKY.SK • 25 September 2014, 19:19 • 2 min
Na náletoch proti IS sa zúčastnila prvá pilotka bojovej stíhačky zo SAE

DUBAJ - Na vzdušných útokoch proti džihádistom z Islamského štátu (IS) v Sýrii sa zúčastnila i prvá pilotka bojovej stíhačky vojenského letectva Spojených arabských emirátov (SAE) majorka Marjam Mansúríová. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

slovakia

left justify in out

 Mansúríová (35) v utorok viedla útok eskadry bojových stíhačiek typu F-16 Fighting Falcon v rámci medzinárodnej kampane pod vedením USA proti týmto extrémistom, ktorí v Sýrii a Iraku za uplynulé mesiace zabrali značné územie a vyhlásili na ňom kalifát. Informáciu potvrdila ambasáda SAE vo Washingtone.
     

SAE sú prevažne konzervatívnym štátom Perzského zálivu, kde ženy nosia tradičné islamské pokrývky hlavy a celotelovú čiernu abáju. Úrady sa však snažia dostať priekopníčky do popredia a mnohé ženy sa dostali do vysokých vládnych funkcií.
     

SAE sú popri Jordánsku, Bahrajne, Saudskej Arábii a Katare jedným z piatich arabských štátov, ktoré sa stali partnermi USA v leteckom ťažení proti IS na severe Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies