Na nákup potravín negatívny test nepotrebujete. Ministerstvo zdravotníctva sa ospravedlňuje za chybu

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 11:08 • 2 min
Na nákup potravín negatívny test nepotrebujete. Ministerstvo zdravotníctva sa ospravedlňuje za chybu

BRATISLAVA - Pri nevyhnutnej ceste za nákupom základných životných potrieb sa občania nemusia preukazovať negatívnym testom.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva SR v utorok zverejnilo infografiku, podľa ktorej bol negatívny test potrebný aj v prípade nákupu potravín. V uznesení vlády z 28. februára však takáto povinnosť uvedená nebola. Hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová pre agentúru SITA uviedla, že sa za chybu ospravedlňujú. Zároveň zaslala novú infografiku, kde už obstaranie základných životných potrieb s povinnosťou testu uvedené nie je.
 

img

NEZABÚDAJTE: AJ PRI NEGATÍVNOM VÝSLEDKU ANTIGÉNOVÉHO TESTU TREBA DODRŽIAVAŤ OPATRENIA Antigénové testy sú výborný...

Uverejnil používateľ Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky Utorok 19. januára 2021

"Antigénové testy sú výborný nástroj na masívne testovanie, pomocou ktorého dokážeme odchytiť vysoký počet infikovaných ľudí v čase, kedy sú práve infekční. Su jednoduché a rýchle, a preto sú aj napriek ich nepresnosti dobre využiteľné na rozsiahle testovanie," uvádza ministerstvo na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona