Na nákup darčekov a potravín máte čas už len zajtra dopoludnia!

NETKY.SK • 23 December 2013, 09:50 • 2 min
Na nákup darčekov a potravín máte čas už len zajtra dopoludnia!

BRATISLAVA – Posledné predvianočné nákupy darčekov či potravín na prípravu večere na Štedrý deň musia ľudia stihnúť najneskôr v utorok 24. decembra dopoludnia.

slovakia

left justify in out

Už tradične totiž platí úprava v Zákonníku práce, podľa ktorej nemôžu zamestnanci v obchodoch v tento deň pracovať po 12.00 h. Pracovníci v predajniach tak musia ešte pred poludním ukončiť všetku svoju prácu, poupratovať či uzatvoriť pokladnice. To znamená, že obchody sa na Slovensku 24. decembra zatvoria ešte pred 12.00 h, teda napríklad o 11.30 h či o 11.00 h.

Následne v stredu 25. decembra budú všetky obchody zatvorené počas celého dňa a rovnako aj v stredu 1. januára 2014. Výnimka platí len pre lekárne a benzínové pumpy alebo predajne na letiskách či rôzne obchody so suvenírmi.

Uvedené opatrenie funguje na Slovensku už od roku 2009. Podľa predsedu Odborového združenia pracovníkov obchodu a cestovného ruchu Jozefa Zadňana ho vítajú najmä matky s deťmi, ktoré v predajniach pracujú. Viac ako 70 % zamestnancov v obchodoch totiž tvoria ženy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies