Na Najvyššom súde SR oddnes funguje informačné centrum pre verejnosť

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 12:08 • 2 min
Na Najvyššom súde SR oddnes funguje informačné centrum pre verejnosť

BRATISLAVA – Na Najvyššom súde SR oddnes funguje nové informačné centrum pre verejnosť. Agentúru SITA o tom informoval hovorca súdu Boris Urbančík.

slovakia

left justify in out

Centrum by malo verejnosti priniesť jednoduchší prístup k informáciám, ktoré sú sústredené na jednom mieste. Zriadené je v priestoroch súdu na Župnom námestí v Bratislave. Otvorené bude denne od 8:00 do 15:00. Výnimkou je piatok a deň pred štátnym sviatkom a deň pred dňom pracovného pokoja, keď bude otvorené do 13:00. Obedná prestávka je v čase od 12:00 do 12:30.

Informačné centrum bude poskytovať informácie o stave súdneho konania vedeného na Najvyššom súde SR jeho účastníkom. Bude vydávať úradne potvrdenia zo súdneho spisu . Taktiež bude poskytovať informácie týkajúce sa termínov pojednávaní. Bude v ňom možné vyznačovať právoplatnosť a vykonateľnosť na rovnopisoch rozhodnutí súdu.

 

Do jeho činnosti bude patriť aj vyhotovovanie kópií a zabezpečovanie nahliadania do súdnych spisov účastníkom konania alebo ich právnym zástupcom, a to na základe vopred dohodnutého a potvrdeného termínu. Výnimkou bude nahliadanie do súdneho spisu na žiadosť obžalovaného, ktorý je vo väzbe alebo vo výkone trestu odňatia slobody. Tieto úkony bude naďalej robiť kancelária trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR, informovali zo súdu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies