Na najväčšom japonskom ostrove Honšu zabíja sneh

NETKY.SK • 7 December 2014, 11:55 • 2 min
Na najväčšom japonskom ostrove Honšu zabíja sneh

TOKIO - Viaceré oblasti najväčšieho japonského ostrova Honšu zápasia s výdatnými snehovými zrážkami, ktoré oblasť trápia už niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Podľa sobotňajších informácií portálu denníka Japan Times napadlo viac ako meter snehu. Úrady v sobotu potvrdili aj úmrtie dvoch ľudí. Tisíce ľudí sú od piatka odrezané od dodávok elektrickej energie v dôsledku popadaných stromov. Počasie robí problémy aj v doprave a vyskytli sa viaceré hromadné nehody áut. Podľa Japan Times si sneh vyžiadal mobilizáciu domobrany v záujme odpratávania ciest. Zrušené boli aj desiatky letov, čo postihlo tisíce ľudí.

 

Problémy má aj železničná doprava, keď 300 ľudí ostalo deväť hodín uväznených vo vlaku v prefektúre Jamagata. Stromy totiž pod náporom snehu padli na vedenie i na samotnú trať. Japonskí meteorológovia navyše varujú pred ďalšími výdatnými zrážkami, ktoré Honšu zasiahnu v nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies