Na najjužnejšom lyžiarskom svahu na Slovensku sa začala lyžiarska sezóna

NETKY.SK • 20 December 2016, 14:29 • 2 min
Na najjužnejšom lyžiarskom svahu na Slovensku sa začala lyžiarska sezóna

ČECHY – Na najjužnejšom a najnižšie položenom lyžiarskom svahu na Slovensku v obci Čechy v okrese Nové Zámky sa začala lyžiarska sezóna. Prvýkrát v histórii sa ju podarilo odštartovať už pred vianočnými sviatkami. Prví lyžiari i sánkari sa spustili po 200 metrov dlhom svahu počas uplynulého víkendu.

slovakia

left justify in out

"Zasnežovať sme začali 5. decembra, využili sme tohtoročné vhodné klimatické podmienky," skonštatoval starosta Jozef Baranovič. Denné lyžovanie sa začína o 9.00 h a trvá do 17.00 h. Po polhodinovej prestávke spojenej s úpravou svahu sa začína večerné lyžovanie, ktoré trvá do 21.00 hodiny. Tohtoročnou novinkou je požičovňa lyží priamo pri svahu.

 

Lyžiarsky vlek prevádzkuje obec Čechy so zhruba 300 obyvateľmi, jedna z najmenších v Nitrianskom kraji. Zasnežovanie zjazdovky umožňuje snehové delo. Nenáročný svah využívajú najmä rodiny s deťmi a okolité školy na organizovanie lyžiarskych výcvikov. Lyžiari lyžujú na kopci Pallag. Svah je dlhý 250 metrov a má prevýšenie 38 metrov. Dolná stanica vleku sa nachádza v nadmorskej výške 240 metrov. Počas minuloročnej sezóny, ktorá trvala 14 dní, sa na svahu vystriedalo zhruba 1500 lyžiarov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies