Na najhorších úsekoch hladina Labe klesá

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 11:51 • 2 min
Na najhorších úsekoch hladina Labe klesá

BERLÍN - Hladina rieky Labe v nemeckom Dolnom Sasku v noci nadnes klesla, v meste Hitzacker ráno namerali menej ako osem metrov, kým vo večerných hodinách to ešte bolo 8,07 metra.

slovakia

left justify in out

Noc prebehla pokojne, uviedla tlačová agentúra DPA. V Hohnstorfe pri Lauenburgu v Šlezvicku-Holštajnsku mala hladina rieky takmer 9,5 metra, pôvodne sa predpokladalo, že stúpne na desať a viac metrov. V Dömitzi v Meklenbursku-Predpomoransku namerali tesne pod sedem metrov.

V sasko-anhaltskom okrese Stendal ešte v stredu v neskorých večerných hodinách evakuovali ľudí, niektorí sa však zdráhali svoje domovy opustiť. V priebehu dnešného dňa by ich mali zásobiť potravinami s pomocou člnov a vrtuľníkov.

Cez pretrhnutú hrádzu na rieke Labe pri obci Fischbeck voda stále preniká ďalej do krajiny. Hrádza povolila ešte v noci na pondelok, odvtedy sú zaplavené rozsiahle pásma. Tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona