Na najchladnejšom mieste na Slovensku otvárajú lyžiarsku sezónu

NETKY.SK • 22 December 2015, 15:44 • 2 min
Na najchladnejšom mieste na Slovensku otvárajú lyžiarsku sezónu

ORAVSKÁ LESNÁ - V pondelok 28. decembra si môžu lyžiari užiť prvú tohtoročnú lyžovačku v najchladnejšej oblasti na Slovensku.

slovakia

left justify in out

V Oravskej Lesnej sa bude lyžovať na dvoch tratiach a k dispozícii budú aj rozprávková zjazdovka s postavičkami z Disney rozprávok, lyžiarska škôlka, klzisko, detské ihrisko, dráha pre snowtubing či detský kútik.

 

"Nájdete u nás šesť zjazdoviek v celkovej dĺžke 8,5 kilometra a tri kľúčové zjazdovky s 3,6 kilometra dlhým zasnežovacím systémom," uviedol pre TASR riaditeľ Ski Oravská Lesná Martin Kollár.

 

V stredisku sa od roku 2008 snažia skvalitniť doplnkové služby. Z nedávno vynovených a rozšírených služieb pod jednou strechou sú to aj požičovňa a servis lyží a výstroje pre dospelých i deti, snowboard park, bežkárska dráha v dĺžke päť kilometrov i štyri parkoviská. V prevádzke je štvorsedačková lanovka a štyri lyžiarske vleky s dĺžkou 2,2 kilometra a prepravnou kapacitou 3800 osôb za hodinu.

 

"Lyžiarske stredisko v obci Oravská Lesná sa nachádza v malebnom prostredí Slovenských Beskýd a Oravskej Magury vo výške 960 metrov nad morom na rozhraní Oravy, Kysúc a Poľska. Hraničný priechod do Poľska je v okruhu 20 kilometrov a do Českej republiky približne 40 kilometrov," uviedla Katarína Arvayová, ktorá má na starosti marketing strediska. Spojenie zo Žiliny je podľa nej možné na trase Kysuce - Orava cez novovybudovanú cestu z Vychylovky, ktorá výrazne skráti cestu z troch smerov - od Žiliny, Česka a Poľska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies