Na nádvorí múzea sprístupnili monumentálny drevený betlehem

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:33 • 2 min
Na nádvorí múzea sprístupnili monumentálny drevený betlehem

Na nádvorí múzea sprístupnili monumentálny drevený betlehem - Kultúra Na nádvorí sídla liptovskohrádockého Národopisného múzea sprístupnili včera podvečer počas otvorenia premiérového ročníka malých predvianočných trhov drevený betlehem. asť monumentálnyc

slovakia

left justify in out

img

Na nádvorí sídla liptovskohrádockého Národopisného múzea sprístupnili včera podvečer počas otvorenia premiérového ročníka malých predvianočných trhov drevený betlehem. Časť monumentálnych plastík vytvorili účastníci rezbárskeho sympózia v rámci projektu slovensko-poľskej cezhraničnej spolupráce.
„Veľká vďaka za to, že sme mohli v čarovnom adventnom období ukázať verejnosti toto unikátne dielo, patrí aj skupinke ďalších liptovských a oravských ľudových umelcov. Neváhali, prišli sem a dokončili originálny trojrozmerný obraz narodenia Božieho dieťaťa bez ohľadu na to, či vôbec a koľko za to dostanú,“ uviedla pre TASR riaditeľka Liptovského múzea Iveta Zuskinová.
Spoločné úsilie vyzdvihol aj jeden z autorov, miestny rezbár Dalibor Novotný. „Som veľmi rád, že sa to podarilo. Už dlho som sa pohrával s myšlienkou spraviť niečo podobné, no zakaždým chýbali potrebné financie. Je úžasné, že to pracovníci múzea napokon dokázali zorganizovať. Navyše, zostáva to otvorený projekt, do ktorého možno kedykoľvek dorobiť nejakú postavičku,“ zdôraznil.
Areál postupne rekonštruovanej historicky nesmierne vzácnej budovy Soľného úradu ponúka podľa Zuskinovej zaujímavý priestor, ktorý by sa mohol stať jedným z kultúrnych centier Liptovského Hrádku. „Verím však, že už o rok bude tento nádherný betlehem obdivovať široká verejnosť aj na našom novobudovanom námestí pred radnicou,“ dodal Branislav Tréger, primátor mesta na sútoku Belej a Váhu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies