Na nadchádzajúcom ročníku Oktoberfestu budú zakázané batohy

NETKY.SK • 17 August 2016, 13:34 • 2 min
Na nadchádzajúcom ročníku Oktoberfestu budú zakázané batohy

BERLÍN - Úrady v bavorskej metropole Mníchov zakázali na nadchádzajúcom ročníku pivných slávností Oktoberfest z bezpečnostných dôvodov batohy. Toto opatrenie je dôsledkom zvýšenej ostražitosti nemeckých orgánov po nedávnych útokoch, ktoré otriasli spolkovou krajinou Bavorsko, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Námestník mníchovského starostu Josef Schmid dnes vyhlásil, že zákaz sa týka batohov s kapacitou nad tri litre. Okrem toho bude areál týchto každoročných gastronomických slávností po prvý raz v ich dejinách obklopený bezpečnostným oplotením a zvýši sa aj počet hliadkujúceho personálu, dodal Schmid.

 

Oktoberfest, najväčšie podujatie svojho druhu na svete, bude trvať od 17. septembra do 3. októbra. Festival piva a jedla spojený s rozsiahlym jarmokom priláka každý rok do bavorskej metropoly šesť miliónov návštevníkov. Oktoberfest sa usporadúva od roku 1810 a je významnou súčasťou regionálnej kultúry.

 

Bavorsko sa v júli stalo dejiskom troch násilných útokov počas jedného týždňa. Dva z nich spáchali migranti a k zodpovednosti za ne sa prihlásil samozvaný Islamský štát (IS). O život pri nich prišli iba samotní útočníci. Pri ďalšom, s prvými dvoma nesúvisiacom útoku zastrelil tínedžer počas besnenia v Mníchove deväť ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies