Na mýte sa v SR od začiatku roka vybralo 115 miliónov eur

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:38 • 2 min
Na mýte sa v SR od začiatku roka vybralo 115 miliónov eur

Na mýte sa v SR od začiatku roka vybralo 115 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Nákladné autá nad 3,5 tony zaplatili za jazdu po spoplatnených cestách na Slovensku od začiatku roka spolu 115 miliónov eur. Vyplýva to z údajov mýtnej firmy SkyToll.
"Komplexná služba elektronického výberu mýta zabezpečila v septembri pre Slovenskú republiku vyše 13,6 milióna eur," vyčíslil manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis. V porovnaní s augustom je to viac takmer o pol milióna eur.
Na diaľniciach a rýchlostných cestách sa pritom vyzbieralo v septembri 2011 vyše 8,6 milióna eur. Za jazdu po cestách prvej triedy zaplatili vodiči takmer 5 miliónov eur. Diaľničným úsekom, na ktorom sa vybralo najviac peňazí, bol úsek z Kútov do Malaciek. V prípade rýchlostných ciest to bol úsek z Hronskej Breznice po Šášovské Podhradie. Tranzitný ticketing priniesol v septembri do rozpočtu vyše 473.000 eur.
Mýtna firma SkyToll má v súčasnosti v obehu 197.981 aktívnych palubných jednotiek. "Oproti predchádzajúcemu mesiacu ich počet vzrástol o 1066 kusov," spresnil Bódis. Väčšinu z nich, viac ako 67 %, využívajú zahraniční vodiči.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona