Na MTV Europe Music Awards vystúpia Ariana Grande a Ed Sheeran

NETKY.SK • 5 Október 2014, 10:16 • 2 min
Na MTV Europe Music Awards vystúpia Ariana Grande a Ed Sheeran

BRATISLAVA - Na tohtoročnom odovzdávaní MTV Europe Music Awards, ktoré sa bude konať v nedeľu 9. novembra v Glasgowe, vystúpia americká speváčka a herečka Ariana Grande a britský spevák Ed Sheeran.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom oficiálnej webstránky o tom informovali organizátori galavečera a obaja interpreti sa tým pochválili aj na sociálnej sieti Facebook. Moderátorkou 20. ročníka odovzdávania hudobných cien bude americká rapperka Nicki Minaj, ktorá sa taktiež zaradí medzi hudobných účinkujúcich. V rámci aktuálneho ročníka cien získala Minaj štyri nominácie, a to v kategóriách Najlepšia interpretka, Najlepší hiphopový interpret, Najaktívnejšia fanúšikovská základňa a Najlepší look.

Nomináciám na hudobné MTV Europe Music Awards však kraľuje americká speváčka Katy Perry, ktorá získala sedem nominácií. Jej spomínanú kolegyňu Arianu Grande nominovali šesťkrát, päť nominácií má americký spevák a producent Pharrell Williams. Ed Sheeran sa bude o ocenenie uchádzať v kategórii Najlepší interpret. Okrem toho na cenu MTV EMA nominovali kanadského speváka Justina Biebera, britsko-írsku skupinu One Direction alebo americkú speváčku Beyoncé. O víťazoch jednotlivých kategórií rozhodnú ľudia prostredníctvom internetu, pričom hlasovanie zastavia 8. novembra. 

 

Ariana Grande-Butera sa narodila 26. júna 1993 na Floride. V roku 2008 účinkovala v broadwayskom muzikáli 13, pričom za svoj výkon získala National Youth Theatre Association Award. S prvým albumom Yours Truly (2013), ktorý obsahuje single The Way, Baby I a Right There, i s druhou štúdiovou nahrávkou My Everything (2014) dobyla americký rebríček Billboard 200. Vlani v decembri uviedla na trh EP Christmas Kisses. Známa je aj ako Cat Valentine, ktorú stvárnila v troch seriáloch - v roku 2011 v iCarly (2007 - 2012), V ako Victoria (2010 - 2013) a Sam & Cat (2013 - 2014). 

 

Ed Sheeran sa v roku 2008 presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V roku 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2012 získal dve Brit Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a tiež Ivor Novello Award. Skladbu The A Team v roku 2013 nominovali na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom. V tomto roku Sheeran bojoval o Grammy v kategórii Nováčik roka. Tento rok v júni vydal druhú štúdiovku x, s ktorou dobyl UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Z albumu pochádza skladba Sing, s ktorou premiérovo dobyl aj singlový UK Chart. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies