Na MTV Europe Music Awards vystúpi aj Enrique Iglesias

NETKY.SK • 27 Október 2014, 15:14 • 2 min
Na MTV Europe Music Awards vystúpi aj Enrique Iglesias

GLASGOW - Na tohtoročnom odovzdávaní MTV Europe Music Awards, ktoré sa bude konať v nedeľu 9. novembra v Glasgowe, vystúpi aj španielsky spevák Enrique Iglesias.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom oficiálnej webstránky o tom informovali organizátori galavečera. Okrem 38-ročného interpreta sa počas ceremoniálu predstavia aj speváčky Kiesza, Ariana Grande, Charli XCX, spevák Ed Sheeran, britská formácia Royal Blood, škótsky dídžej a spevák Calvin Harris či rapperka Nicki Minaj, ktorá bude šou zároveň moderovať. V rámci aktuálneho 20. ročníka cien získala Minaj štyri nominácie, a to v kategóriách Najlepšia interpretka, Najlepší hip-hopový interpret, Najaktívnejšia fanúšikovská základňa a Najlepší look.

 

Nomináciám na hudobné MTV Europe Music Awards však kraľuje americká speváčka Katy Perry, ktorá ich získala sedem. Jej spomínanú kolegyňu Arianu Grande nominovali šesťkrát, päť nominácií má americký spevák a producent Pharrell Williams. Calvin Harris sa o ocenenie uchádza v kategórii Najlepší elektronický interpret. Speváčky Charli XCX a Kieszu zasa nominovali v kategóriách Najlepší nováčik a Najlepší interpret z relácie MTV Push. Kieszino meno figuruje aj v kategóriách Najlepší kanadský interpret a Najlepší videoklip. Iglesias o ocenenie zabojuje v kategórii Najlepšie vystúpenie v rámci World stage. Okrem toho na cenu MTV EMA nominovali kanadského speváka Justina Biebera, britsko-írsku skupinu One Direction alebo americkú speváčku Beyoncé. O víťazoch jednotlivých kategórií rozhodnú ľudia prostredníctvom internetu, pričom hlasovanie zastavia 8. novembra. 

 

Organizátori už oznámili, že na tohtoročnom udeľovaní MTV Europe Music Awards udelia čestnú Global Icon Award britskému spevákovi Ozzymu Osbournovi. Dnes tiež zverejnili názov novej kategórie, ktorou sa stala Najlepšia pieseň s posolstvom. Medzi nominovanými sú skladby We Exist od Arcade Fire, We Are Here v podaní Alicie Keys, Take Me to Church od Hoziera, Pretty Hurts od Beyoncé a All About That Bass, ktorú naspievala Meghan Trainor. Hlasovanie v tejto kategórií potrvá iba do 6. novembra. O víťazovi či víťazke rozhodnú fanúšikovia a fanúšičky prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter a služieb Instagram a Vine. 

 

Enrique Miguel Iglesias Preysler pochádza z Madridu a jeho otcom je známy spevák Julio Iglesias. Svoj eponymný debut vydal v roku 1995 a postupne naň nadviazal štúdiovkami Vivir (1997), Cosas Del Amor (1998), Enrique (1999), Escape (2001), Quizás (2002), 7 (2003), Insomniac (2007), Euphoria (2010) a Sex And Love (2014). Počas kariéry si už na konto pripísal vyše 140 rôznych ocenení a na svetovom trhu sa predalo viac ako 100 miliónov kópií jeho nahrávok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona