Na MS v kickboxe W5 v Bratislave 48 účastníkov zo 16 krajin

NETKY.SK • 28 November 2014, 14:08 • 2 min
Na MS v kickboxe W5 v Bratislave 48 účastníkov zo 16 krajin

BRATISLAVA – Štyridsaťosem bojovníkov zo 16 krajín sa počas víkendu zíde v Bratislave na majstrovstvách sveta v kickboxe série W5. Na divákov v Incheba Expo aréna čaká počas dvoch dní 28 zápasov a bude sa bojovať o šesť titulov.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi budú aj štyri pyramídy zápasov o titul majstra sveta vo verzii W5. Na programe sú tiež súboje o pás Interkontinentálneho majstra W5 a päťkolová odveta o titul majstra sveta W5. Hlavným mottom medzinárodného turnaja je "Na križovatke čias" a organizátori počas podujatia prevedú divákov piatimi historickými obdobia (pravek, starovek, stredovek, novovek a súčasnosť).

 

"Pre mňa je dôležité, aby všetci športovci, ktorí prišli do Bratislavy, ocenili veľkosť a úroveň tohto turnaja. Divákov zase čaká cestovanie v čase. To je tá kombinácia, ktorá bude spájať toto obrovské podujatie – na jednej strane 'šou program' a na druhej seriózna športová časť. Je to kombinácia, ktorá pomôže ľuďom pochopiť, že kickbox nie je iba silný a drsný šport," uviedol prezident W5 Sergej Čepinoga.

 

Najhorúcejším slovenským želiezkom v ohni bude Vladimír Moravčík, ktorého čaká zápas o titul majstra sveta verzie W5 v kategórii 77 kg. "Pocity pred MS sú fajn, váženie prebehlo tak, ako som chcel. Podstatné bolo pre mňa splniť váhu a už sa môžem cítiť voľnejšie," uviedol pre TASR Moravčík, ktorý má na konte 82 zápasov a z toho 77 výhier (25 k.o.). V náročnom súboji o titul si zmeria sily s Darrylom Sichtmanom. Dvadsaťtriročnému Holanďanovi, prezývanému "Master K.O." má navyše čo odplácať, keďže pred rokom mu podľahol. "Samozrejme, každý kto tu je, chce zvíťaziť. Bude to boj do poslednej minúty. Príprava prebehla v klasickom štýle, nejaké kondičné a silové tréningy, potom nejaká technická príprava plus špecializovaná na môjho súpera. Viem, že mal vydarenú sezónu, nakoľko zdá sa mi, že uplynulých päť zápasov vyhral všetko K.O., určite si bude veriť aj v tomto zápase. Je to mladý, skúsený bojovník. Box je však nevyspytateľný, jeden úder môže rozhodnúť o všetkom," dodal Moravčík.

 

Pre návštevníkov si organizátori okrem športovej časti pripravili aj bohatý sprievodný program. Pre víťazov sú určené ceny ručnej výroby s premysleným dizajnom od uznávaných umelcov svetového mena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona