Na MS v Brazílii sa bude používať technológia GoalControl

NETKY.SK • 11 Október 2013, 11:48 • 2 min
Na MS v Brazílii sa bude používať technológia GoalControl

RIO DE JANEIRO - Futbaloví rozhodcovia budú na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii využívať po prvý raz v histórii technológiu na bránkovej čiare. Nemecká spoločnosť GoalControl poskytne kamerovú technológiu, ktorú Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) úspešne otestovala na Pohári konfederácii v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Systém GoalControl využíva 14 kamier rozmiestnených po ihrisku, ktoré monitorujú, či lopta prejde cez bránkovú čiaru a v momente pošle signál rozhodcovi. FIFA zdôraznila, že počas Pohára konfederácii FIFA sa nevyskytol žiaden incident na bránkovej čiare. 

FIFA sa rozhodla siahnuť po technológii po viacerých diskutabilných situáciách a chybných verdiktoch na vrcholných podujatiach. Pamätný zostal neuznaný gól Angličana Franka Lamparda, ktorého strela na MS 2010 proti Nemecku sa odrazila od brvna za čiaru. Nemci vyhrali vtedy 4:1. Anglická Premier League využíva od tejto sezóny tzv. Jastrabie oko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies