Na MS pôjde aj čilský brankár, ktorý opitý zabil študentku

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 20:36 • 2 min
Na MS pôjde aj čilský brankár, ktorý opitý zabil študentku

SANTIAGO - V nominácii Čile na futbalové MS v Brazílii figuruje aj brankár Johnny Herrera, ktorý pred takmer piatimi rokmi pod vplyvom alkoholu zabil človeka a súd mu dokonca vymeral trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Herrera 20. decembra 2009 v skorých ranných hodinách šoféroval vozidlo v uliciach Santiaga a vo vysokej rýchlosti usmrtil 22-ročnú študentku. "Mal som zelenú a nevšimol som si ju. Nebol som opitý, vypil som len trošku alkoholu," bránil sa aktuálne gólman klubu Universidad de Chile. Testy mu však dokázali 0,92 promile v krvi. Väzeniu sa vyhol tým, že rodine pozostalej zaplatil odškodné v prepočte približne 32-tisíc eur.

 

Ani po spomenutej tragédii sa Herrera nepolepšil. V septembri 2012 ho znovu chytili za volantom opitého. Odsúdili ho na 41 dní väzenia a na dva roky prišiel o vodičský preukaz. Nástupu do cely sa však zatiaľ úspešne vyhýba. Pre zaujímavosť - kanadské úrady ho pre zmienené prešľapy odmietli v novembri minulého roka vpustiť na svoje územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies