Na MS do Falunu sedem slovenských bežcov, ženy už v dejisku

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:57 • 2 min
Na MS do Falunu sedem slovenských bežcov, ženy už v dejisku

BRATISLAVA - Sedem slovenských bežcov na lyžiach sa predstaví na MS v severských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Falune. Šampionát je na programe od 18. februára do 1. marca.

slovakia

left justify in out

Dvojica žien Alena Procházková a Barbora Klementová sa spolu s trénerom Jánom Valuškom už od 7. februára pripravuje priamo v dejisku MS. Okrem nich je v slovenskej nominácii aj pätica mužov - Martin Bajčičák, Peter Mlynár, Andrej Segeč, Erik Urgela a Martin Kapšo. Poslední dvaja menovaní absolvujú na šampionáte iba súťaž v šprinte.
      

"Procházková a Klementová využili možnosť zadarmo absolvovať tréningovú bázu vo Falune v rámci projektu Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS a tak už v týchto dňoch skúšajú trate pre svetový šampionát priamo vo Švédsku," informoval TASR športový riaditeľ bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie Michal Malák. "Podmienky sú tam momentálne náročné, pretože sú veľké teplotné výkyvy. Jeden deň je mínus pätnásť a na druhý deň plus päť stupňov Celzia."
      

Muži sa pripravovali v uplynulých dňoch v domácich podmienkach. Bajčičák s Mlynárom predtým absolvovali sústredenie v rakúskom Obertilliachu, Segeč s Urgelom majú za sebou vystúpenie na 27. Svetovej zimnej univerziáde na Štrbskom Plese. 
      

Bajčičák s Mlynárom a spolu s nimi aj Procházková ešte najbližší víkend absolvujú generálku pred MS na pretekoch Svetového pohára vo švédskom Östersunde. Muži sa tam presunú vo štvrtok, Procházková príde na sobotňajší šprint klasickou technikou priamo z Falunu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona