VIDEO Na motorke šlo toľko ľudí, že si to neviete ani predstaviť! Rekordne!

NETKY.SK • 24 November 2017, 19:52 • 2 min
VIDEO Na motorke šlo toľko ľudí, že si to neviete ani predstaviť! Rekordne!

Odvážlivci z logistickej zložky indickej armády pokorili pred necelým týždňom svetový rekord, keď sa 58 mužov dokázalo udržať na jednej motorke a prejsť s ňou 1200 metrov. Na leteckej základni Yelahanka pri meste Bengaluru sa im to podarilo na tretí pokus, na ktorý trénovali viac ako pol roka. Prekonali tak svetový rekord z roku 2013, ktorý doposiaľ držali ich kolegovia spojári.

slovakia

left justify in out

Akrobatický tím Tornadoes zložený z členov logistickej zložky indickej armády (IASC – Indian army service corps) vznikol v roku 1982, píše server Novinky.cz. Odvtedy prekonal celý rad rekordov, tento bol však pre ich tím zatiaľ najťažší. Vojaci oblečení vo farbách indickej vlajky sa na motocykli Royal Enfield poskladali v niekoľkých radoch.

 

„Motorku šoférovali traja muži. Prvý bol samotný vodič, ktorý mal na starosti mechanické ovládanie motorky ako brzda alebo plyn. Druhý  bol vyrovnávač, ktorý bol na vrchu a staral sa o vyvažovanie všetkých ľudí. Tretí bol navigátor, ktorý hovoril vodičovi, kam má ísť," povedal pre agentúru Reuters major Bunny Sharma.

 

Pokusu o rekord predchádzala šesťmesačná príprava včítane veľkej striktnej diéty, ktorú muselli členovia tímu podstúpiť. Drina sa však vyplatila a Tornadoes prekonali rekord, ktorý doposiaľ držali ich kolegovia z komunikačnej zložky armády, ktorí na motocykel dostali 56 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies