Na moste VSS v Košiciach pribudnú tlmiče nárazov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 12:09 • 2 min
Na moste VSS v Košiciach pribudnú tlmiče nárazov

KOŠICE – Komplikovaná košická križovatka na štvorprúdovej ceste s mostom pri VSS bude bezpečnejšia. Cesta patrí pod správu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), ktorá už dala vypracovať projektovú dokumentáciu aktualizácie dopravných zariadení a dopravných značení.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol generálny riaditeľ NDS Róbert Auxt, po vyhotovení tejto dokumentácie v spolupráci s Policajným zborom SR a mestom Košice sa pravdepodobne zmení dopravné značenie a na moste pribudnú tlmiče nárazov, ktoré by mali znížiť následky nehôd. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť a plynulosť premávky.

 

Najmä cudzí mali problém s prejazdom tejto križovatky, ak prichádzali od Rožňavy a chceli pokračovať smerom na Prešov alebo Michalovce, lebo pruhy sa tu nielen spájajú, ale je tu aj odbočenie smerom do košickej mestskej časti Barca a na Miškovec. Stalo sa tu už k niekoľko tragických dopravných nehôd.

 

Problémovým miestom je v Barci aj podchod popod štvorprúdovú komunikáciu v správe NDS. Podchod počas dažďov zaplavuje voda a je často neprejazdný pre automobily. Ako uviedol Auxt, NDS po dohode s mestom zrekonštruuje tento podchod. V podchode sa vymení prečerpávacia stanica, zhotoví sa nová elektrická inštalácia, vymení sa obklad, osvetlenie podchodu a schodov. Zrekonštruujú aj zastrešenie vstupných schodov do podchodu.

 

Náklady na rekonštrukciu by nemali presiahnuť 300 000 eur. V súčasnosti NDS vyberá zhotoviteľa diela. Stavebné práce na rekonštrukcii podľa predpokladu NDS potrvajú tri mesiace a mali by skončiť do konca roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona