Na moste Golden Gate v San Franciscu bude kvôli samovrahom hliadkovať viac policajtov

NETKY.SK • 17 Október 2016, 12:42 • 2 min
Na moste Golden Gate v San Franciscu bude kvôli samovrahom hliadkovať viac policajtov

SAN RAFAEL - Americké úrady sa rozhodli posilniť policajné hliadky, ktorých úlohou je najmä včas odhaliť potenciálnych samovrahov na moste Golden Gate Bridge v kalifornskom meste San Francisco a predísť ich skokom.

slovakia

left justify in out

K doterajším 17 policajtom tak pribudne ďalších päť, pričom posilnená hliadka by mala fungovať približne nasledujúce dva mesiace, uviedla dnes s odvolaním sa na tamojšie médiá agentúra AP.

 

Policajtom sa v rokoch 2000 až 2005 podarilo zabrániť v skoku z mosta v priemere 52 ľuďom ročne. Čísla sa postupne zvyšovali a len v tomto roku policajti úspešne predišli dovedna 138 pokusom o samovraždu. Odhaduje sa pritom, že do konca roka by mohli zabrániť až okolo 200 takýmto pokusom.

 

Počet úspešných zásahov súvisí podľa kalifornskej polície práve s vyšším počtom policajtov hliadkujúcich v okolí mosta. Od otvorenia Golden Gate Bridge v roku 1937 sa skokom z neho zabilo už viac ako 1400 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona