Na most cez Hornád do Maďarska prispeje Európska únia

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 12:33 • 2 min
Na most cez Hornád do Maďarska prispeje Európska únia

BRATISLAVA - Návrh na uzavretie medzivládnej dohody medzi SR a Maďarskom o výstavbe cestného mosta ponad rieku Hornád a príjazdových ciest na spoločnej štátnej hranici medzi obcami Kechnec a Abaújvár schválila dnes vláda.

slovakia

left justify in out

Predpokladané náklady SR, ktorá uhradí 50 % celkových nákladov, na stavbu nového mosta a nadväzujúcej komunikácie na slovenskej strane sú 2,405 mil. eur, z toho v tomto roku 962,2 tis. eur a v budúcom 1,443 mil. eur. Z európskych zdrojov bude prefinancovaných 85 % oprávnených výdavkov slovenskej časti projektu. 

 

Európska únia poskytne na financovanie slovenskej časti projektu takmer 2,045 mil. eur z Programu európskej územnej spolupráce na roky 2007 až 2013. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v rámci spolufinancovania zo štátneho rozpočtu prispeje sumou 240,55 tis. eur z Programu cezhraničnej spolupráce Maďarska a Slovenska a obec Kechnec z vlastných zdrojov zaplatí zvyšných 120,27 tis. eur. 

 

Plánovaná dĺžka mostu cez Hornád je 60 metrov a prístupových komunikácií 1 256 metrov, z toho na území SR takmer 988 metrov a v Maďarsku vyše 268 metrov. Košický samosprávny kraj požiadal ministerstvo dopravy o vypracovanie a uzavretie medzivládnej dohody o výstavbe mosta cez Hornád vlani v septembri. Obec Kechnec je partnerom v slovensko-maďarskom projekte na výstavbu mosta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies