Na moskovských MS v atletike malo sedem atlétov pozitívny dopingový nález

NETKY.SK • 20 September 2013, 17:50 • 2 min
Na moskovských MS v atletike malo sedem atlétov pozitívny dopingový nález

MOSKVA - Sedem atlétov, ktorí sa zúčastnili na augustových MS v Moskve, neprešlo dopingovou kontrolou. V piatok o tom informovala Medzinárodná asociácia atletických federácií (IIHF) s tým, že dopingových hriešnikov už potrestali alebo im dočasne pozastavili činnosť.

slovakia

left justify in out

Traja súťažiaci mali pozitívny nález na EPO - iránsky chodec Ebrahim Rahimian, jeho kazašská kolegyňa Ajman Kožachmetovová a maratónsky bežec Jeremias Saloj z Guatemaly. U ukrajinského oštepára Romana Avramenka a šprintérok Jeleny Riabovovej (Turk.) a Jelizavety Bryzginovej (Ukr.) odhalili kontroly v moči steroidy. Siedmym dopingovým hriešnikom bol afganský šprintér Massoud Azizi, ktorý mal pozitívny nález na nandrolón.

Podľa IAAF počas MS skontrolovali vzorky moču 538 športovcom, 132 prešlo kontrolou pred začiatkom šampionátu. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona