Na Morosiniho pohreb v Bergame prišlo 10.000 ľudí, lúčil sa aj Prandelli

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 11:20 • 2 min
Na Morosiniho pohreb v Bergame prišlo 10.000 ľudí, lúčil sa aj Prandelli

Na Morosiniho pohreb v Bergame prišlo 10. 000 ľudí, lúčil sa aj Prandelli - Futbal Približne 10.

slovakia

left justify in out

img

Približne 10.000 ľudí sa prišlo vo štvrtok rozlúčiť so zosnulým talianskym futbalistom Permariom Morosinim v jeho rodnom meste Bergame na smútočnej omši v kostole San Gregorio Barbarigo. V trúchliacom dave nechýbali fanúšikovia, hráči i futbaloví funkcionári, prítomný bol aj reprezentačný tréner Talianska Cesare Prandelli. Okrem vencov a horiacich sviečok rozprestrel dav veľký transparent s nápisom "Piermario - jeden z nás".
      Už v stredu vzdali Morosinimu jeho spoluhráči z Livorna spoločne s tisíckami fanúšikov na štadióne Armanda Picchiho česť jeho pamiatke. Truhlu s jeho pozostatkami požehnal livornský biskup. Počas smútočného aktu stáli na hracej ploche Morosiniho spoluhráči v dresoch s číslom 25 a hrala pri tom klubová hymna. Mnohí z nich plakali.
      Príčinou smrti 25-ročného Morosiniho, ktorý skolaboval v sobotňajšom zápase Serie A s Pescarou, bola na základe výsledkov pitvy zástava srdca.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies