Na Mont Blancu našli telo horolezca po 32 rokoch

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 12:41 • 2 min
Na Mont Blancu našli telo horolezca po 32 rokoch

PARÍŽ - Telo mladého muža - zakonzervovaného v ľade 32 rokov - našli horolezci na časti masívu Mont Blanc v Alpách. Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Telo Patricea Hyverta, ktorý sa chcel stať horským vodcom, našli ešte minulý týždeň vo štvrtok dvaja horolezci, uviedli miestne noviny Le Dauphiné libéré i ďalšie médiá.

 

Hyverta videli naposledy živého 1. marca 1982. Vtedy sa ako 23-ročný sám vybral na výstup na západnú stenu hory Aiguille Verte; časti masívu Mont Blanc, ktorý sa tiahne pozdĺž francúzsko-talianskych hraníc. Po tom, čo odišiel na výstup, sa v popoludňajších hodinách počasie zhoršilo.

 

Ďalšieho horolezca evakuovali z tej istej hory o dva dni neskôr, Hyverta však nenašli. Miestna polícia novinám potvrdila, že zamrznuté telo patrí nezvestnému horolezcovi. Našli totiž u neho jeho občiansky preukaz.

 

Objav tela bol šokom pre Hyvertovho 82-ročného otca Gérarda, píše Reuters. "Som človek hôr a uprednostnil by som, keby zostal tam hore," povedal pre rozhlasovú stanicu RTL. "Bolo by mu lepšie na hore než v truhle. Bol jej súčasťou," dodal.       

 

Nebezpečný terén a nevľúdne počasie každoročne na masíve Mont Blanc vyústi do desiatok úmrtí. Telá obetí často nachádzajú až nasledujúci rok, keď sa roztopí ľad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies