Na mokrých cestách a pri vodných tokoch hrozí poľadovica

NETKY.SK • 31 December 2016, 09:09 • 2 min
Na mokrých cestách a pri vodných tokoch hrozí poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sú vozovky pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do 5 cm.

slovakia

left justify in out

Ako informuje Slovenská správa ciest, na ceste II/536 Jánovce (I/18) - Kežmarok (I/66) je poľadovica, na cestách I/68 Mníšek nad Popradom, štátna hranica s Poľskom - Stará Ľubovňa (I/77) a cesta II/526 hranica okresov Detva a Poltár - Kokava nad Rimavicou a na cestách nižších kategórií v obvode Belá, Pusté Pole a Považská Bystrica sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do 2 cm. Hmla s viditeľnosťou do 200 m je v okolí lokalít Sekule a Zemianska Olča. Slovenská správa ciest upozorňuje, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu námrazy a poľadovice. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu. Cesta II/576 - Herlianske sedlo je v zimnom období neudržiavaná.


Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Vrchslatina, kde sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do 2 cm, HP Cukmantel, Veľké Pole, Podspády a Huty, kde je vozovka pokrytá vrstvou utlačeného snehu do 5 cm. Na HP Herlianske Sedlo sa na vozovke nachádza čerstvý sneh hrúbky 5-10 cm. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. HP Kremnické Bane platí úplná uzávierka cesty I/65 v km 91,700 - 96,200 do 20. októbra 2017 z dôvodu rekonštrukcie cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona