Na MMM v Košiciach rekordných 10 000 účastníkov

NETKY.SK • 4 September 2014, 12:43 • 2 min
Na MMM v Košiciach rekordných 10 000 účastníkov

BRATISLAVA - Košický Medzinárodný maratón mieru oslávi svoju deväťdesiatku športovým programom pre rekordných 10 000 účastníkov.

slovakia

left justify in out

Hlavný program odštartujú v nedeľu 5. októbra. Predohrou bude Atletika hrou pre deti v piatok 3. októbra, v prvú októbrovú nedeľu sa okrem maratóncov vydajú na trať aj polmaratónci, in-line korčuliari, vozičkári a handbikeri, účastníci štafetového, univerzitného, rodinného behu i juniorskej štafety. "Nebude jednoduché zladiť všetko v jeden deň, ale čaro maratónu je aj v tom, že všetky behy sú v jeden deň," uviedol riaditeľ MMM Branislav Koniar.

 

Účastnícky limit stanovili na 10 200 športovcov. V hlavných disciplínach je k dispozícii posledných 800 štartových čísel, doplnkové sú už prakticky vypredané. "Záujem o maratón nás teší, rovnako aj nárast počtu žien v štartových listinách. Je vidieť, že sa ženy zapájajú čoraz viac do bežeckých aktivít," tvrdí Branislav Koniar. Organizátori finišujú s výberom bežcov, ktorí môžu ašpirovať na celkové prvenstvo. Hviezdy podujatia postupne predstavia v najbližších dňoch a týždňoch. V Košiciach je rýchla trať, v posledných ôsmich rokoch si až sedem víťazov vytvorilo osobný rekord a v jednom prípade prišlo k jeho vyrovnaniu. Súčasťou MMM sú aj majstrovstvá SR v maratóne. Na východ Slovenska nepríde v nedeľu 5. októbra obhajkyňa prvenstva Ashete Didová z Etiópie, o účasti Keňana Patricka Korira sa ešte rokuje. 

 

Do Košíc sa počas prvého októbrového víkendu zídu mnohí hostia z celého sveta. Medzi najvýznamnejších bude patriť prezident Európskej atletiky Hansjörg Wirz, ktorého organizátori pozvali spoločne so Slovenským atletickým zväzom (SAZ). "Prisľúbil nám účasť, teší sa na preteky. MMM je najvýznamnejšie atletické podujatie na Slovensku nielen počtom účastníkov, ale aj významom. Chceme vďaka popularite behu získať do budúcna čo najviac kvalitných bežcov, ktorí nás budú reprezentovať na vrcholných podujatiach," uviedol šéf SAZ Peter Korčok. Pre hostí pripravili pri príležitosti osláv deväťdesiatych narodenín podujatia 4. októbra galaprogram v budove Historickej radnice, ktorý vyvrcholí zapálením maratónskeho ohňa a Bielou nocou. V rovnaký deň vypravia špeciálny vlak k Memoriálu MMM v Turni nad Bodvou. V nedeľu 5. októbra vydá Slovenská pošta špeciálnu známku v náklade 540-tisíc kusov s nominálnou hodnotou 45 centov. Bude to tretia príležitostná známka v histórii maratónu.

 

Organizátori pripravili aj Pasta Party, hudobný maratón, Expo MMM či projekt pre foto nadšencov "Cvakni si maratón". Snahou tímu okolo Branislava Koniara je aj priamy televízny prenos, so zástupcami RTVS ich ešte čakajú rokovania a komunikácia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies