Na míting Smeru-SD prišli tisícky ľudí, mávali slovenskými zástavami

NETKY.SK • 7 Marec 2012, 07:45 • 2 min
Na míting Smeru-SD prišli tisícky ľudí, mávali slovenskými zástavami

Na míting Smeru-SD prišli tisícky ľudí, mávali slovenskými zástavami - Politika Tisícky ľudí vítali dnes stranu Smer-SD na predvolebnom mítingu v Košiciach. Infinity aréna bola zaplnená, miest nestačilo, sympatizantov prišlo okolo 3000.

slovakia

left justify in out

img

Tisícky ľudí vítali dnes stranu Smer-SD na predvolebnom mítingu v Košiciach. Infinity aréna bola zaplnená, miest nestačilo, sympatizantov prišlo okolo 3000. Prevahu mala stredná a staršia generácia. Mladí, ktorí prišli pozdraviť straníkov, mávali vlajkami Smeru-SD a slovenskými zástavami.
      Predsedu strany Roberta Fica potešil obrovský počet ľudí. "Cítime podporu a cítime, že 10. marca vo voľbách môžeme spolu veľa dokázať," povedal im Fico. Dodal, že Slovensko môže ísť inou cestou ako posledných 20 mesiacov za vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Jeho strana kritizovala odchádzajúcu vládu aj krátkymi televíznymi zostrihmi, ktoré tvorili vyhlásenia jednotlivých pravicových strán.
      Fico pripomenul ženám aj blížiaci sa sviatok Medzinárodného dňa žien. "Najradšej by som šiel k vám dámy a všetky vás vystískal," povedal nežnejším polovičkám. Tie dostali ruže.
      Sympatizant strany, 61-ročný Košičan Jozef pre TASR uviedol, že stranu Smer-SD volí od jej vzniku. Na Ficovej strane sa mu páči, že sa zastáva chudobných a menej majetných. "Robert Fico má väčšie cítenie pre chudákov a bežných ľudí," dodal. Pre vysokoškoláka Radovana, ktorý pochádza z Michaloviec a študuje v Košiciach, je strana Smer-SD "najmenším zlom, ktoré je teraz na Slovensku v politike." Páči sa mu tiež, že chce zaviesť milionársku daň a vyššie dôchodky. "Sú pre ľudí," povedal TASR. 
      Na míting prišiel aj sympatizant SDKÚ-DS, Košičan Ján. Pre TASR priznal, že verí naďalej pravičiarom. Ako povedal, sľubom Fica neverí. Jeho kamaráta Juraja, ktorý je naopak voličom Smeru-SD, by zaujímalo, prečo sa SDKÚ-DS a Smer-SD nespoja a nevládnu spolu. "Prečo sa nevedia s pánom Ficom dohodnúť?" pýtal sa. 
      Míting spestril hudobný program skupín Tuláci a Drišľak. S Ficom vystúpili na pódiu poslanci Smeru-SD, jeho bývalí ministri či košickí politici. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies