Na ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie povedali o možnom ukončení leteckej komunikácie medzi Ruskom a USA

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 16:23 • 2 min
Na ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie povedali o možnom ukončení leteckej komunikácie medzi Ruskom a USA

MOSKVA - Linky leteckej spoločnosti "Aeroflot", ktoré pravidelne lietajú do Spojených štátov, majú ťažkosti so získaním amerických víz, poznamenali na ruskom oddelení. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko a USA môžu ostať bez leteckej dopravy, kvôli tiažkostiam so získaním amerických víz pre posádky leteckej spoločnosti "Aeroflot". O tom povedali na ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie. 
   

"Letecká spoločnosť "Aeroflot", ktorá jediná pravidelne lieta do USA, môže ukončiť leteckú komunikáciu, pretože posádky majú ťažkosti si získaním amerických víz," zdôraznili na ministerstve.
     

Na diplomatickom oddelení pripomenuli, že povinnosť poskytovať víza personálu lietadla vopred je stanovená v Rusko-Americkej dohode o leteckých službách z roku 1994.
     

Situácia v súvislosti s vydaním amerických víz sa stáva deprimujúcou. "Oficiálna čakacia lehota pre vízový pohovor, ktorú v auguste roku 2017 zvýšil Washington na 85 dní, sa nedávno všeobecne natiahla až na 250 dní, čo znamená, že posádka má čakať až osem mesiacov. Inými slovami, žiadosť o víza sa stáva bezvýznamnou," uviedli na ministerstve.
     

V Moskve ľutujú, že vo Washingtone uprednostňujú prerušenie vzťahov medzi národmi, vrátane bitových bariér . "My v Rusku sme naopak radi, ak k nám zavítajú američania," píše sa v komentári oddelenia. "Očakávame, že američanov, ktorí chcú vidieť našu krajinu vlastnými očami, pribudne, pretože priama komunikácia je najdôležitejším spôsobom, ako posilniť vzájomne porozumenie a dôveru," dodali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies