Na Ministerstve zahraničných vecí Ruska sú pobúrení zákonom Lotyšska "O rovnakom postavení účastníkov Druhej svetovej vojny"

NETKY.SK • 9 Január 2018, 20:34 • 2 min
Na Ministerstve zahraničných vecí Ruska sú pobúrení zákonom Lotyšska "O rovnakom postavení účastníkov Druhej svetovej vojny"

MOSKVA - Moskva taktiež vyzvala medzinárodné profilové štruktúry na posúdenie lotyšských orgánov. Prijatie zákonu v Lotyšsku "O rovnakom postavení účastníkov Druhej svetovej vojny", môže ovplyvniť Rusko-lotyšské vzťahy. O tom vyhlásila oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruska Mária Zakharová. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Systematický kurz oficiálnej Rigy na prepisovanie historických udalosti, nám bohužiaľ už je dobre známy," povedala ona. Mária Zakharová taktiež obvinila Rigu z cinizmu  pretože prijatým zákonom úrady urážajú pamiatku 150-tisíc sovietských vojakov, ktorí sa zúčastňovali na oslobodení Lotyšska.

 

Podľa slov oficiálneho predstaviteľa oddelenia, zákon robí ešte väčši rozkol v spoločnosti. V súvislosti s týmto, Moskva vyzvala Organizáciu Spojených národov, OSCE a Radu Európy, posúdiť čin lotyšskych úradov.

 

4. januára 2018, prezident Lotyšska Raymond Vejonis schválil zákon, ktorý prideľuje rovnaké postavenie sovietským veteránom a tým, ktorí bojovali na strane nacistického Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies