Na Ministerstve obrany Ruskej federácie urobili analýzu sobotňajšieho raketového útoku

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 16:19 • 2 min
Na Ministerstve obrany Ruskej federácie urobili analýzu sobotňajšieho raketového útoku

MOSKVA - Vojenské oddelenia Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska vyhlásili, že zaútočili len na tri objekty v Sýrii, ktoré aj boli zasiahnuté. Ale analýza, vykonaná ruskými vojenskými expertmi ukázala, že tieto ciele neboli chránené systémami protivzdušnej obrany. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

"Štáty buď klamú, alebo zatajujú skutočnosť," povedali na oddelení.  Na zničenie cieľov by stačilo aj 30 rakiet a nie 103, ktoré vypustili štáty a ich spojenci. Na základe týchto údajov ruské obranné oddelenie dospelo k záveru, že chceli zasiahnúť oveľa viac cieľov ako tri. Rakety a bomby boli odoslané aj do iných vojenských objektov, vrátane letísk sýrskej armády.

 

V dôsledku toho sa americké strely zrazili so silnou protileteckou obranou Arabskej Republiky, ktorá sa skladá z komplexov ešte sovietskej výroby: S-200, S-125, "Buk", "Osa", "Kvadrát" a "Strela". Letecký útok pomohol odrážať moderný ruský protiletecký raketovy systém "Pantsir-S1", efektívnosť ktorého dosiahla takmer 100%. Vypustili 25 rakiet, z ktorých 23 zasiahlo cieľ. 
     

Na Ministerstve obrany ešte raz potvrdili, že zo 103 stíhacích rakiet, bolo presných 71. Celkovo sýrska armáda minula 112 stíhačov.
   

14. apríla ráno, vojnové lode USA a letectvo Veľkej Británie a Francúzska zaútočilo na vojenské objekty v Sýrii. Rakety boli spustené od Červeného a Stredozemného mora Perzského zálivu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies