Na ruskom ministerstve obrany popísali, ako USA bránia v likvidácii teroristov v Sýrii

NETKY.SK • 12 December 2017, 09:00 • 2 min
Na ruskom ministerstve obrany popísali, ako USA bránia v likvidácii teroristov v Sýrii

MOSKVA - Vyhlásenie predstaviteľov Pentagonu o tom, že v Sýrii existuje časť vzdušného priestoru vlastneného Spojenými štátmi, spôsobilo na Ministerstve obrany Ruska prekvapenie. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa slov oficiálneho zástupcu ruského útvaru Igora Konashenkova, by si mala americká armáda spomenúť na to, že Sýria je suverénny štát a je členom OSN, a preto žiadne "svoje" alebo USA v tejto krajine nemá a ani mať nemôže.

 

Konashenkov pripomenul, že letectvo "medzinárodnej koalície" vedené Spojenými štátmi pôsobí v Syrii nelegálne, na rozdiel od ruských VCS. Okrem toho zdôraznil, že väčšina zbližovaní lietadiel Ruska a USA bolo spojených s pokusmi amerického letectva zabrániť likvidácii teroristov.

 

Ako príklad povedal o provokatívnej akcii stíhačky USA F-22 vo vzdušnom priestore nad Eufratom. "Stíhacie lietadlo odpaľovalo tepelné zachytávače a uvoľňovalo brzdové klapky za neustáleho manévrovanía a simulovalo leteckú bitku," zdvôraznil Konashenkov. Teda aktívne vytváral rušenie pre dve ruské útočne lietadla Su-25, ktoré vykonávali bojovú misiu v odstránení pevnostného bodu teroristov v meste Majadin. Lenže po tom, čo sa vedľa americkej F-22 zjavil multifunkčný, supermanévrovateľný, ruský bojový Su-35s, sa americká posádka rýchlo vzdialila a odletela do Iraku.

 

Na záver Igor Konashenkov odporučil niektorým predstaviteľom ústredného velenia ozbrojených síl USA "filtrovať myšlienky", týkajúce sa slovnej hrozby voči ruským lietadlám. Taktiež poradil Američanom sústrediť sa na likvidáciu teroristov v Iraku, namiesto toho, aby "vyvolávali provokatívne incidenty vo vzduchu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona