Na Ministerstve obrany Ruska odporúčajú Pentagonu ukončiť lietania pri ruských hraniciach

NETKY.SK • 2 Február 2018, 18:14 • 2 min
Na Ministerstve obrany Ruska odporúčajú Pentagonu ukončiť lietania pri ruských hraniciach

MOSKVA - Manévre ruskej bojovej stíhačky Su-27 proti americkému EP-3 Aries boli "štandardne, úplne legálne a celkom bezpečné", vyhlásili na Ministerstve obrany Ruska. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Na vojenskom oddelení taktiež poznamenali, že ak kroky ruského letectva na ochranu svojich štátnych hraníc spôsobujú u amerických pilotov "depresie a fóbie", potom na Ministerstve obrany Ruskej Federácie im odporúčajú vyhnúť sa takýmto trasám v budúcnosti, "alebo sa vrátiť za rokovací stôl a dohodnúť pravidlá ich vykonávania".

 

Na Ministerstve obrany Ruska tiež pripomenuli, že Krym, k územiu ktorého sa americké lietadlo blížilo, patrí výlučne Ruskej Federácii. "Ak z Pentagónu vydávajú rozkazy a posielajú svojich pilotov vykonávať prieskum v tejto oblasti Čierneho mora, mali by rátať z tým, že ich tam stretnú ruské bojové stíhačky a nie ukrajinskí partneri,"- zdôraznili na Ministerstve obrany Ruskej Federácie.

 

V správe tiež poznamenali, že incident by mal byť nazývaný nie zachytením ale sprievodom, pretože ruský Su-27 viac ako dve hodiny bránil pokusom amerického lietadla s vypnutými vysielačmi, priblížiť sa k ruskej hranici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies