Na mimoriadnej schôdzi v NR SR budú môcť prvý raz vystúpiť aj europoslanci

NETKY.SK • 21 Február 2017, 13:14 • 2 min
Na mimoriadnej schôdzi v NR SR budú môcť prvý raz vystúpiť aj europoslanci

BRATISLAVA - Priebeh a výsledok predsedníctva SR v Rade Európskej únie, výročná správa o členstve v Európskej únii. Aj toto sú témy, ku ktorým budú môcť slovenskí europoslanci vystúpiť na mimoriadnej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA ďalej informoval odbor komunikácie Kancelárie NR SR, predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) listom informoval všetkých trinásť slovenských europoslancov o možnosti historicky prvého vystúpenia v Národnej rade SR, čo im umožňuje nový rokovací poriadok NR SR. „Rokovací poriadok zodpovedá novej dobe,“ povedal Danko v diskusnej relácií TA3 V politike v nedeľu 19. februára.

Na rokovaní 30. marca 2017 počas rozpravy k predkladaným materiálom ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka (Smer-SD), ktoré sa budú týkať pôsobenia SR v Európskej únii, budú môcť vystúpiť všetci slovenskí europoslanci. „Ide o priebeh a výsledok Predsedníctva SR v Rade Európskej únie, výročnú správu o členstve v Európskej únii, hodnotenie a aktuálne priority vyplývajúce z Pracovného programu Európskej komisie, ako aj plnenie úloh zahraničnej a európskej politiky v roku 2016 a jej zameranie na rok 2017,“ informovala NR SR o témach rokovania.

Europoslankyňa Jana Žitňanská (NOVA) pre agentúru SITA povedala, že má záujem zúčastniť sa tejto schôdze. „Hovorili sme o tom aj s ostatnými europoslancami a s predsedom NR SR si musíme spresniť, akým spôsobom by sme mohli vystúpiť. Nebránim sa účasti, len si treba určiť pravidlá, pretože to nie je z pozvánky na schôdzu ani z rokovacieho poriadku NR SR jasné,“ povedala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona