Na mieste pádu malajzijského lietadla začali pracovať experti

NETKY.SK • 1 August 2014, 12:11 • 2 min
Na mieste pádu malajzijského lietadla začali pracovať experti

KYJEV - Na miesto pádu malajzijského lietadla na východe Ukrajiny dorazil dnes medzinárodný tím zložený z viac ako 60 expertov vrátane Holanďanov a Austrálčanov, informovala agentúra Reuters s odolaním sa na vyhlásenie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). "Okamžite sa začali zaisťovacie práce," uviedla OBSE na sociálnej sieti Twitter.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oveľa menšia skupina expertov navštívila miesto nešťastia vo štvrtok, keď ukrajinská armáda ukončila bojové operácie proti proruským separatistom. Neutíchajúce boje medzi armádou a separatistami totiž takmer týždeň bránili expertom v prístupe do oblasti, kde sa trosky havarovaného boeingu nachádzajú.
      

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 298 ľuďmi na palube sa zrútilo na východe Ukrajiny 17. júla po tom, čo ho pravdepodobne zasiahla riadená strela. Nehodu nikto neprežil. Vláda v Kyjeve obviňuje zo zostrelenia lietadla proruských separatistov, ktorí v oblasti pádu lietadla bojujú proti ukrajinskej armáde. Separatisti naopak tvrdia, že lietadlo zostrelili ukrajinské stíhačky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies