Na mieste pádu malajzijského lietadla sú ešte stále časti ľudských tiel

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 10:30 • 2 min
Na mieste pádu malajzijského lietadla sú ešte stále časti ľudských tiel

DONECK - V oblasti na východe Ukrajiny, kam sa vo štvrtok zrútil boeing malajzijských aerolínií, sa ešte dnes nachádzali časti ľudských tiel, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

slovakia

left justify in out

"Na mieste nešťastia sme zaregistrovali prítomnosť menších častí ľudských tiel," uviedol na tlačovej konferencii v Donecku hovorca OBSE Michael Bociurkiw po tom, ako sa jeho skupina vrátila z obhliadky miesta nehody.

 

Podľa Bociurkiwa všetko nasvedčovalo tomu, že pátranie po obetiach bolo ukončené, ale jeho skupina objavila na poli zabudnuté igelitové vrece s ľudskými pozostatkami, zatiaľ čo malajzijský experti si všimli prenikavý zápach naznačujúci pravdepodobnú prítomnosť ľudských pozostatkov na inom mieste prehľadávanej oblasti.

 

"Také intenzívne prečesávanie oblasti ako dnes doposiaľ neprebehlo - ľudia, prehľadávali polia, držiac sa pod pazuchy," uviedol Bociurkiw. Dodal, že miesto nehody prakticky nie je zabezpečené a doposiaľ ho navštívil len malý počet medzinárodných expertov.

 

Väčšinu telesných pozostatkov obetí nešťastia previezli dnes špeciálnym chladiarenským vlakom do mesta Charkov, odkiaľ ich po predbežnej obhliadke prepravia letecky do Holandska.

 

Malajzijský Boeing 777 sa 15. júla zrútil na východe Ukrajiny v pohraničnom území kontrolovanom proruskými silami. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona