Na mieste pádu lietadla sa zatiaľ nenašli preživší

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 06:12 • 2 min
Na mieste pádu lietadla sa zatiaľ nenašli preživší

PEKING – Na mieste pondelňajšej havárie lietadla spoločnosti China Eastern so 132 ľuďmi na palube sa našli jeho trosky, avšak zatiaľ žiadni preživší. Podľa agentúry AP o tom v utorok ráno, viac ako 18 hodín po nešťastí, informovala štátna televízia CCTV.

slovakia

left justify in out

Boeing 737-800 sa zrútil v zalesnenej horskej oblasti pri meste Wu-čou v regióne Kuang-si počas letu z mesta Kchun-ming ležiaceho v provincii Jün-nan do priemyselnej metropoly Kuang-čou (Kanton). Agentúra Sinchua s odvolaním sa na záchranárov uviedla, že náraz lietadla vytvoril na úbočí hory hlbokú jamu. Tiež informovala, že čierne skrinky zaznamenávajúce letové údaje a komunikáciu posádky v kokpite sa budú hľadať aj s pomocou dronov.

 

Podľa údajov webovej stránky FlightRadar24.com sa let China Eastern 5735 nachádzal vo výške približne deväť kilometrov, keď okolo 14.20 h miestneho času začal prudko a rýchlo klesať. Klesanie sa zastavilo vo výške asi 2,5 kilometra, potom lietadlo nakrátko mierne nabralo výšku a následne opäť klesalo. Stroj prestal vysielať dáta 96 sekúnd po tom, čo začal klesať. Na palube lietadla sa nachádzalo 123 pasažierov a 9 členov posádky, informoval čínsky úrad pre civilné letectvo.

 

 

Stroj sa asi po hodine letu blížil k miestu, v ktorom mal začať klesať ku Kuang-čou. Čínsky prezident Si Ťin-pching uviedol, že nehodou lietadla je „šokovaný“. Vyzval na jej dôkladné vyšetrenie a zaistenie bezpečnosti civilného letectva.

 

Možno vás zaujme: Ruský šachový veľmajster Sergej Karjakin doplatil na svoje komentáre



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona