Na mieste pádu lietadla IL-76 sa našli fragmenty tiel a čierna skrinka

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 12:46 • 2 min
Na mieste pádu lietadla IL-76 sa našli fragmenty tiel a čierna skrinka

MOSKVA - Záchranári dnes objavili fragmenty tiel členov posádky lietadla Il-76, ktoré havarovalo počas hasenia lesného požiaru v tajge na ruskej Sibíri. Záchranári našli aj jednu z dvoch čiernych skriniek, informovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry TASS lietadlo po páde takmer celé zhorelo, zachovala sa len jeho chvostová časť. Operatívny štáb záchranárov na základe toho pripustil, že pri havárii zahynulo zrejme všetkých 10 členov posádky.

 

Úlomky lietadla sa v ťažko dostupnom teréne a na odľahlom mieste Irkutskej oblasti podarilo objaviť dnes ráno, a to asi štyri kilometre južne od dediny Rybnyj Ujan.

 

Na mieste už pracujú záchranári a presúvajú sa tam aj vyšetrovatelia a predstavitelia Medzištátneho leteckého výboru (MAK).

 

Zdroj blízky vyšetrovaniu nehody pre agentúru TASS uviedol, že lietadlo podľa všetkého havarovalo po tom, ako po zhodení nákladu vody na ohnisko požiaru chcelo urobiť obrat a nabrať výšku. Do motorov sa však vtedy zrejme nasal horúci vzduch, čím stratili ťah a lietadlo nedokázalo vyletieť vyššie. Následne sa zrejme zachytilo o vrcholky stromov a zrútilo sa.

 

Spojenie s lietadlom, ktoré v piatok ráno odštartovalo hasiť požiare v jednom z okresov Irkutskej oblasti, sa prerušilo asi hodinu po štarte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona