Na mieste pádu letu MH17 sa našli ďalšie ľudské pozostatky

NETKY.SK • 7 November 2014, 18:55 • 2 min
Na mieste pádu letu MH17 sa našli ďalšie ľudské pozostatky

KYJEV - Separatisti na východe Ukrajiny dnes oznámili, že sa našli ľudské pozostatky na mieste havárie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa zrútilo v júli.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy proruských povstalcov uviedlo, že časti tiel sa našli v čase, keď z oblasti odnášajú vrak stroja.
     

Minulý týždeň sa na miesto, kde sú roztrúsené kusy vraku Boeingu 777, bezpečne dostal tím pracovníkov z Holandska, Ukrajiny a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Tím teda obnovil práce na odstraňovaní vraku. Počas predchádzajúcich prác odniesol z miesta nekonkretizované množstvo ľudských pozostatkov, napísala tlačová agentúra AP. Počiatočné vyšetrovania museli byť odvolané už po niekoľkých dňoch, pretože neďaleko zúrili boje medzi ukrajinskými vládnymi vojakmi a silami povstalcov.
     

Miesto, kde bolo 17. júla zostrelené lietadlo malajzijskej spoločnosti, majú stále pod kontrolou povstalci. Pri incidente bolo zabitých 298 ľudí, väčšinou holandských občanov.
     

Úrady separatistov informovali, že pátraciu operáciu sťažuje prítomnosť nevybuchnutých mín a mínometných striel na mieste.
     

Ministerstvo dopravy separatistickej vlády v samozvanej Doneckej ľudovej republike dnes oznámilo, že práce na odstraňovaní vraku sú pozastavené a obnovia sa zrejme v nedeľu 9. novembra. Predstavitelia OBSE vezmú pozostatky na obhliadku do ukrajinského mesta Charkov.
     

Všetci pasažieri a členovia posádky zahynuli, keď sa dopravné lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpur rozpadlo na kusy. Holandskí vyšetrovatelia leteckej katastrofy uviedli, že pravdepodobne ho zasiahli početné "predmety s veľkou silou", čo podľa niektorých odborníkov na letectvo zodpovedá raketovému úderu.
     

Šéf vyšetrovania vyhlásil, že najpravdepodobnejší scenár je, že Boeing 777 zostrelili zo zeme.
     

Proruskí separatisti vždy ostro odmietali svoju účasť na zostrelení lietadla - trvajú na tom, že nemali zbraň schopnú zostreliť tak vysoko letiaci terč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies