Na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik je vyhlásený medzinárodný zatykač

NETKY.SK • 10 Február 2021, 08:07 • 2 min
Na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik je vyhlásený medzinárodný zatykač

BRATISLAVA - Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodla v utorok (8. februára) o vydaní medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu na obvineného podnikateľa Michala Suchobu, ktorý čelí závažným obvineniam v kauze Mýtnik.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom TV Markíza, pre ktorú to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Podnikateľ Michal Suchoba je obvinený v kauze Mýtnik. Podľa dostupných informácií sa má nachádzať v Spojených arabských emirátoch.

 

Suchoba s právnikom nekomunikuje

Momentálne nie je jasné, či a kedy sa Suchoba vráti na Slovensko a postaví pred súd. Ako uviedol jeho právny zástupca Richard Biročák, klient s ním prestal komunikovať. Dostáva iba sprostredkované informácie od Suchobovej mamy.

 

Prečítajte si tiež: Prokurátor požiadal súd o vydanie medzinárodného zatykača na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik

 

Aj napriek vydanému medzinárodnému a európskemu zatykaču bude veľmi náročné dostať Suchobu na Slovensku. Slovensko totiž nemá uzavretú bilaterálnu zmluvu so Spojenými arabskými emirátmi. To znamená, že arabská krajina ho nemusí vydať do rodnej vlasti.

 

Pri akcii Mýtnik skončilo v putách elitných policajtov osem osôb. Medzi nimi aj bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze, Peter Brhel brat Jozefa Brhela, bývalý funkcionár na finančnej správe Milan Grega a konateľka IT spoločnosti Allexis Jana Rovčaninová

 

Za mrežami skončil aj vplyvný podnikateľ a údajný mecenáš strany Smer-SD Jozef Brhel.

 

Prečítajte si tiež: Jozef Brhel sa vrátil na Slovensko kvôli výpovedi na polícii

 

Podvod na IT tendroch

Imrecze, čelí obvineniam z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Bývalý šéf daniarov však obvinenia odmieta. Prípad má súvisieť s netransparentnými IT tendrami na nákup informačných systémov za milióny eur.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela previezli zo psychiatrie na súd, ten rozhodne o jeho ďalšej väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies